מחבל מפגע – יצר הטוב או יצר הרע?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: הלילה אחד אמר כזה לנערים לומדים אתו שכשערבי מחבל חורג בני אדם יהודי או גוים סתם אע"פ שעשה מעשה איסור, הדבר שמביא אותו לעשות את זה בא מן שורש מן "יצר הטוב" כיון שהוא חושב שמה שעושה כאילו מצוה לו לפי דת שלו, אולם הוא טעה באופן לפעול ביצר הטוב.

לי לא נהירא כלל! ותמוה מאוד להוציא מפי איש מלמד דבר תמוה כזו. הרי שלפי כמה ראשונים ואחרונים (ובניהם כתב הרבה הרשב"א) אע"פ שלכאורה מאמינים במושג של קאל אחד מ"מ אין שום דמיון לאופן שאנו מאמינים ואין צריך לומר ליחוד ה' שכמו שאנו מצוים (ועל זה גם כתב הרא"ש- גבי יחוד ה'), וגם כל ענין שליהם כפירה בתורה וביסוד יהדות וכן לדוגמא יש כמה תשובות שאין להיכנס במקום תפילה שליהם וכו' ואין כאן מקום להאריך, לפיכך כל דבר הבא מן אמונה דת כזו ממש מן הסיטרא אחרא וכוחות הטומא, ואם כן אין בזה שום יצר טוב והכל יצר הרע ובדרך שאדם רוצה ללכת נותנים לו וכסיל רגילים להחשיב עצמם כחכם.

תמוה מאוד הדבר. מ"מ נער ביקש מקורות וקצת אריכות לענין כדי להבין נכון.

תודה רבה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

לומר כזה דבר הוא עיוות גמור. אדם בריא בנפשו יודע להבדיל בין טוב לרע…

מלבד זאת, הרי הקוראן אינו מתיר לפגוע באנשים חפים מפשע כידוע, כך שמי שמאמין שזו היא מצות הא-ל זה כמו יהודי שמחמת יצרו הרע יאמין שאלוקים רוצה שהוא יחלל שבת, האם זה בא מיצרו הטוב???