כשרות סוכריות לא מתוקות לתרופה

שאלה:

שלום. אני סובלת זמן רב מליחה. הציעו לי סוכריות פרופוליס של אלטמן מגרמניה עם כשרות של רבנות משם, ובאישור הרבנות לישראל. אמרו לי שזה לא מתוק, ןבמשך הזמן מתרגלים לטעם. אז אם התרופה לא ממש טעימה, מותר?

תשובה:

שלום רב,

בדקתי עם הרב לוינגר הרב שנותן את הכשרות לחברת אלטמן, והוא אמר שאין בעיה להשתמש בזה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה רבה. באותו יום ששאלתי את השאלה, המצב היה קשה, וראיתי שאני לא יכולה לחכות לתשובה באתר, אז התקשרתי למו"צ בשכונה שלנו והוא הפנה אותי לרב "שמבין בכשרויות" – הרב זריצקי. והרב אמר לגבי סוכריות פרופוליס של אלטמן: "ממש לא".
    אין לי מושג למה.
    אז קרוביי, שיחיו, קנו לי קפסולות פרופוליס בד"ץ מבני ברק, ועלי אכינצאה. ב"ה, נראה שזה הוריד דרמתית את הליחה.
    שנהיה בריאים.