יסוריי מצפון ובושה מעבירה

שאלה:

שלום לרב שאלה האם ייסורי מצפון שיש לאדם שעבר על עבירה גזל גניבה נחשב כחלק מהתשובה?

תשובה:

שלום וברכה

הצער והחרטה הם חלק מדרכי התשובה, כל חזרה בתשובה מורכבת מחרטה, בושה, וידוי וקבלה לעתיד. לכן אגב, לא ראוי עושים אלו שחוזרים בתשובה והולכים ממקום למקום לפרסם את החטא, כמה היו שקועים בביצת החטא ואיך יצאו משם, אדם צריך להתביייש בחטאיו וזה מצויין.

כמובן, גם הצער מהווה כפרה, כל צער שיש לאדם בעולם הזה חוסך ממנו לעולם הבא..

אשריך וטוב לך!