שחיטת בשר שלא ינוקר כדין

שאלה:

האם מותר לשחוט בשר בשביל היהודים כאשר אני יודע בבירור שאין משגיח בנושא של ניקור חלק הקדמי וכן מכירה על ידי גוי וכן אין יהודי נאמן כשרות

תשובה:

שלום וברכה

המציאות שאתה מציג מאוד בעייתית, לא יתכן לתת לאנשים לאכול בשר כביכול בחזקת כשר כאשר יש חשש אמיתי שהם אוכלים חלב ובשר שנתעלם מן העין… יש ליצור קשר עם הרבנות המקומית, או ליצור גוף כשרות קטן, ובאמת לזכות את עם ישראל בבשר שאתה מאמין שניתן לאוכלו על פי ההלכה. אולם אם הברירה שאתה רואה היא שאו שהם יאכלו בשר טרף או בשר שאינו מנוקר כדין וכן בשר שנתעלם מן העין, ודאי עדיף בשר שאינו מנוקר היטב. שהרי חלקים רבים מהבהמה יהיו עדיין כשרים לאכילה, ולמרות האיסור של בשר שנתעלם, עדיין מדאורייתא זה כשר, ובשעת הדחק ניתן לסמוך על הדעה שהביא השו"ע (יו"ד קיח סעי' ח') שהחשוד על אכילת טריפות אינו חשוד בהכרח גם להחליף.

בהצלחה רבה.