ברכה על החלפת מזוזה

שאלה:

שלום
עברנו לדירה שכורה ואנו רוצים להחליף את המזוזה בדלת הראשית( לא בדקנו אם יש קלף בתוכה או שדייר קודם השאיר רק בית מזוזה), מה מברכים כאשר שמים מזוזה חדשה במקום הישנה? האם יש עדיפות ליום או לילה?
ובכל שאר חדרי השינה אין מזוזות בכלל, (קנינו חדשים) האם צריך לברך גם כשקובעים בחדרים ואם כן איזה ברכה?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מחליפים מזוזה למזוזה אחרת מברכים על קביעתה.

כמו כן, מברכים על כל מזוזה שחייבים בה – גם בחדרים הפנימיים, אלא שכמובן לא מברכים על כל מזוזה בנפרד, אלא מברכים ברכה אחת, ולאחריה ללא הפסק הולכים וקובעים את כל המזוזות בבית, והברכה חלה על כולן.

יישוב טוב ותמיד שמחות.

מקורות:

על חיוב ברכה בהחלפה למזוזה אחרת, ראה ס' האשכול מזוזה דף עג ב, מהר"ם שיק יו"ד סי' רפה, ערוך השלחן סי' רפט סעי' ד, ס' סת"ם מזוזה סי' יב, תשורת ש"י סי' קלג ועוד אחרונים.