לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קריאת שמע על המיטה

שאלה:

שלום וברכה.
יש לי שתי שאלות
לגבי קריאת שמע על המיטה
האם מעיקר הדין צריך לאמר וידוי עם ברכת המפיל והשכיבנו. או שמספיק קריאת שמע עם 3 פרשיות. ויצאתי ידי חובת קריאת שמע.
שאלה שנייה. אם אימי מבקשת ממני מסאז' ברגליים/בגב. יש בעיה מבחינת צניעות?
תודה למשיב.

תשובה:

שלום וברכה

עיקר הענין של קריאת שמע על המיטה הוא באמירת הקריאת שמע, ומעיקר הדין גם די בפרשה ראשונה [אלא אם כן התפללת ערבית לפני צאת הכוכבים, שאז יש חובה לקרוא שוב קריאת שמע במלואה] אבל הנוסח שתיקנו מקדמת דנא כולל הרבה פסוקים לשמירה, ולמה לנו לוותר על כך… למנהג הספרדים אומרים וידוי בכל לילה עם הקריאת שמע, בני אשכנז לא נהגו בכך.

אין איסור מעיקר הדין במגע כזה שבין בן לאמו, כמובן כאשר הלבוש צנוע לגמרי.