עלייה לתורה בחג חנוכה

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
אשמח לעזרה בנושא עלייה לתורה

הילד נולד בתאריך – א׳ טבת ה׳תשס״ה בשעות הבוקר
התאריך העברי ביום בר המצווה יוצא ב: א׳ טבת ה׳תשע״ח, יום שלישי

האם הילד עולה לתורה ביום שלישי?
זה יוצא נר שביעי של חנוכה וגם ראש חודש

אזי – הוא קורא 3 עליות בפרשת ראש חודש, ועוד עלייה רביעית של נר שביעי של חנוכה, וביום שבת פרשת ויגש עם ההפטרה
האם זה נכון?

ובנוסף, במידה ולא רוצים לקרוא ביום שלישי אלא לחכות ליום חמישי ולקרוא את הפרשה של השבת (ויגש) האם זה מותר?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

כל זה נכון, אבל יש לזכור שאין חובה בכלל לעלות לתורה… זה מנהג יפה לחגוג כך את בר המצוה, אבל אם נוח לכם ביום אחר זה גם טוב, העיקר שיהיה לאחר שיעשה בר מצוה.

עיקר העיקרים שיבין את משמעות בר המצוה, שיקבל עליו חיוב מצוות בשלימות, לא יפסיד חלילה אף לא יום אחד של תפילין, תפילות בבית הכנסת כראוי וכו' וכו'.

רוב נחת ושמחות תמיד!