לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חשש טבילה שלא כהלכה

שאלה:

שלום רב!
מיד לאחר שטבלתי יצא לקרוא את ההלכות של הטבילה וראיתי את החלק שצריך להיות ברפיון בזמן הטבילה אני ידעתי מאז ומתמיד וגם עברתי על ההלכות לפני הטבילה אך לא שמתי את הלב על זה בשעת הטבילה, כלומר לא זכרתי מההלכה הזאת מה שכן שזה לא הפעם הראשונה שאני טובלת ואני יודעת היטב את ההלכות וכיצד לטבול רק פתאום נכנס לי הדבר הזה לראש אולי עצמתי עיניים חזק וכו' לא שזכור לי שכך באמת עשיתי, אני לא יודעת האם זה משהו שאכן בעייתי וחלילה פוגם בטבילה…או שאם השתדלתי באמת להיות בסדר וגם ידעתי את ההלכה רק זה לא עמד לי נגד העיניים ואני ממש לא זוכרת מה באמת עשיתי אז איני צריכה לחשוש… אודה לכם אם תוכלו להשיב לי כי זה לא עושה לי טוב ולבעלי זה נראה קצת סוג של עצבים…
תודה רבה, רבה!

תשובה:

אם ידעת מה לעשות מן הסתם עשית טוב ולא צריך לחשוש יותר מידי, זה לא בריא. בפרט שמן הסתם טבלת יותר מפעם אחת, וכפי המנהג, יש שטובלות פעמיים ויש שטובלות שבע פעמים וכהנה וכהנה מנהגים בענין זה.

בהצלחה רבה ויום נעים.