הלוואה לצורכי שבת

שאלה:

שלום רב .האם מותר להלוות מקופת צדקה לצורכי שבת ? כמה צריך להחזיר?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש לו להחזיר את ההלוואה, בודאי מותר וראוי לעשות זאת, וכמו שאמרו חכמים "לוו עלי ואני פורע", אך לא בשביל מעדנים מיוחדים, אלא לצרכי שבת בדרך כבוד לפי הרגלו.

מקורות:

ראה בית יוסף סי' רמב בשם התוספות, שמה שאמרו עשה שבתך חול ואל תצטרך לבריות אמור במי שאינו בטוח שיוכל להחזיר. וע"ע במשנה ברורה שם. וראה עוד כאן.