שמירת נגיעה עם דודים שנוהגים לחבק ולנשק

שאלה:

שלום הרב,
יש לי שאלה בנוגע שמירת נגיעה…
כל המשפחה שלי הם חילוניים חוץ ממני שהדודים באים לבקר הם מנשקים ומחבקים אותם גם אותי ואני לא יודעת מה לעשות עם זה……

תשובה:

שלום רב,

אין הרבה ברירות, צריכים לומר להם שיש בזה איסור, ואת מאד מכבדת ואוהבת אותם, אבל את היום כפופה להלכה ועל פי ההלכה ביררת ואמרו לך שזה אסור.

מקורות:

ראה בשו"ת אגרות משה (יו"ד ח"ב סי' קלז): "ובדבר לנשק לקרובות, הנה היתר ממש הוא רק אב לבתו ובת בתו ואם לבנה ובן בנה, ולהקרובות שע"י קידושין הוא איסור גמור, וכן לבת אחיו ובת אחותו ושני בשני הוא איסור גמור, וצריך למחות שהרי יש לאדם להן תאוה והרהור". ראה שם בהמשך דבריו. ובהמשך דבריו נוטה להקל בקירבה של אדם לאחותו, אחות אביו או אחות אמו. אבל לא מעבר לזה (כלומר, הקרובים דבר נישואין ודאי זה איסור דאורייתא.