לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חידוש וצביעת הבית בתשעת הימים

שאלה:

שלום. האם אפשר להמשיך עבודת חידוש צביעה לשם שימור, שהתחילה שבועיים לפני תשעת הימים, בתשעת הימים? האם יש הבדל בין צביעת הבית מבפנים לצביעתו מבחוץ? תודה!

תשובה:

שלום וברכה

נראה שיש להחמיר שלא להמשיך בצביעה בתשעת הימים.

מקורות:

שו”ע סי’ תקנא סעי’ ב. וראה שו”ת אגרות משה או”ח ח”ג סי’ פב, שאף אם התחיל קודם לכן אינו רשאי להמשיך בשבוע שחל בו תשעה באב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה. כתבתם שהאג"מ כתב שאינו רשאי להמשיך בשבוע שחל בו, אבל שאלתי על תשעת הימים, כלומר לפני השבוע שחל בו.
    וכן שכחתי לציין שהשאלה היא לספרדים. תודה.

  2. מצטער על השיגוע, אבל אני לא מצליח להין את תשובתכם. הוא רוצה להמשיך בצביעה אחרי ראש חודש אב, לפני השבוע שחל בו, כלומר בין א' אב לד' אב. כתבתם שהאג"מ אסר בשבוע שחל בו, אז אני שואל על הזמן שלפני השבוע שחל בו, ואחרי ראש חודש. תודה