לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גיורת שאביה יהודי מלידה – לכהן

שאלה:

שלום, אבא שלי יהודי מלידה ואני התגיירתי עם אימא שלי ואח שלי כשהייתי בת 9. האם האיסור להתחתן עם כהן חל עליי? תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אכן כן. כהן אסור לו להתחתן עם גרושה או עם גיורת. מאחר שאת עצמך גיורת מגיל תשע, את לא יכולה להתחתן עם כהן. העובדה שאבא שלך יהודי מלידה אינו משפיע כלל. משום שהיהדות נקבעת לפי האמא, לכן מיד כשנולדת לא היית יהודיה, והיחס לאביך מהבחינה ההלכתית היא רק ביולוגית.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום, תודה על המענה, רק לא הבנתי את המשמעות של החלק האחרון של המשפט האחרון ואת הצורך בו: "…היחס לאביך מהבחינה ההלכתית היא רק ביולוגית".
    יום טוב.

  2. הגמרא במסכת קידושין מביאה פסוק שממנו אנו לומדים שגויה שילדה ילד מיהודי, אין לתינוק יחס אל אביו היהודי. כלומר, מהבחינה הביולוגית ודאי הוא אביה, וגם כך היא מתנהגת כלפיו ולהיפך. אולם מהפן ההלכתי אין הוא נחשב לאביה. לדוגמא, אם לאותו אבא יש בן מאישה אחרת מותר לך להנשא לו ואין הוא נחשב לאחיך. (מדרבנן זה אסור משום מראית עין וכד') אבל מעיקר הדין מותר, כי מהפן ההלכתי אין לו יחס לילדיו מהגויה, גם לאחר שהתגיירו.