בית מזוזה ריק לגוי – המשך

שאלה:

בהמשך לשאילתות על מזוזה לגוי, אם גוי רוצה שלא להתבלט כגוי האם מותר לו לשים בפתח ביתו בית מזוזה ריק, כחפץ קישוט וכמראית עין, אולי אפילו ללא ר"ת שדי. האם מותר ליהודי לעזור לו ולתת לו בית מזוזה ריק שכזה.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהטעם הוא משום בזיון או הורדה בקדושה – אין בעיה בבית מזוזה ריק, אבל הייתי ממליץ להמנע מכך מאוד, כיון שיכול להיות מכשול, שבעתיד ישכור יהודי בית זה ויחשוב שיש מזוזה בפתחו…

אני לא רואה כל בעיה שגוי יבין שהוא לא יהודי…

יום נעים.