תפירה להתלמד בתשעת הימים

שאלה:

האם בתשעת הימים מותר להתאמן בתפירת בגדים ללומדת קורס תפירה?
המנהג בני אשכנז.

תשובה:

שלום וברכה

מותר להתאמן בתפירה בתשעת הימים. אבל רק עד שבוע שחל בו תשעה באב.

מקורות:

ראה שו"ת בצל החכמה ח"ד סי' קנב, ופסקי תשובות סי' תקנא אות ל.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ד' בצה"ח הם בסי' נד ולא קנב. אך יעויין שם שלא דן בנידון מע"כ אלא בנידון נערות בביה"ס ולא הקיל רק לתפור חתיכת בד ולא בדבר הראוי ללבוש. וזה מותר אף בששח"ב כיון שאינו בגד ורק בחשש שמא יעשו איסורים במקום זה הקיל עד ששח"ב
    ותשובת מע"כ מבוססת על הערת הפסקי תשובות מס' 160 שהקיל מצד ד' בה"ל בסע"ז וזה נוגע להאומן עצמו שלא נהגו להחמיר במקום שיתבטל מפרנסתו ולא להלומד אומנות התפירה שאצלו רק יש להקל מצד הפסד ממון אם כבר שילם בעד הקורס אבל לא מצד שלהתאמן בבגדים מותר [אא"כ בחתיכת בד וכנ"ל]