מתי מותר להיות להר הבית?

שאלה:

באיזה מקרים הרבנים הסכימו שיהודי יעלה להר הבית? האם מותר לחייל להגיד למפקד שלו שאסור לחייל להכנס להר הבית? ומה עם יהודי שהוא איש רפואה ואו איש שמפנה גופות אם מתים שם אנשים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

על דין עלייה להר הבית בזמנינו, ראה כאן בהרחבה, וברור שמדובר בחשש איסור תורה ממש.

לגבי חייל או איש רפואה, מדובר בצורך פיקוח נפש ממש, ובודאי חובה להשמע להוראת המפקדים בשטח.

בנוגע לפינוי גופות, יש לברר היטב באיזה מקום הוא נכנס, ולשאול קודם את המומחים בדבר.

שנשמע בשורות טובות.