הריגת נחש ארסי בשבת

שאלה:

אל כבוד הרבנים החשובים
1 מצאתי ביום שבת נחש ארסי בתוך הדיר של העזים שלי האם היה מותר לי להרוג אותו?
2 לפעמים הילדים משחקים בשבת ונכנסים לדיר האם זה נקרא פיקוח נפש ומותר להרוג אף על פי שבזמן שראיתי את הנחש הילדים לא היו שם?
3 אודה לכם על תשובתכם בהקדם ואשמח לקבל מקורות,

תשובה:

שלום וברכה

נחש ארסי מותר להרוג גם אם הוא לא מתקרב כרגע לאדם להזיקו.נחשב שאינו ארסי שנשיכתו כואבת מאוד, אם הוא רץ אחריך מותר להורגו, אם אינו רץ, מותר להורגו בדרך הילוכו אף שכוונתך להורגו, אבל לא בדרך הרגילה.

בשורות טובות, ושמור על עצמך…

מקורות:

שו"ע סי' שטז סעי' י.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית אני מודה לכם על היענותכם המהירה ואודה לכם מאוד אם תחדדו את התשובה, בנידון דידן האם היה לי מותר להורגו?
    נחש בדרך כלל הוא בורח הוא לא רץ אחרי בני אדם,ואיך אפשר להרוג נחש בדרך הילוכו?
    ומה פירוש להרוג לא בדרך רגילה?

  2. במקרה זה היה מותר להרוג.
    להרוג בדרך הילוכו זה פשוט ללכת שם ולדרוך עליו…
    לגבי הדרך הרגילה אתה בטח בקי יותר ממני.