האם מותר לעבור דרבנן כדי להנצל מדאורייתא

שאלה:

נדלק לו שלא בכוונה קומקום חשמלי, האם מותר לו בשבת לכבות כדי שהוא לא יגיע לכדי בישול שהוא מדאורייתא

תשובה:

שלום רב

אין כל היתר ואין גם סיבה: אין היתר, כיון שכאן לא מדובר כמו ברדיית הפת באיסור קל שאינו נחשב מלאכה, אלא הכיבוי עצמו הוא איסור, ולדעת החזון איש הוא מלאכה דאורייתא, כך שאין רווח. ואין סיבה, כיון שהפעולה כפי שאני מבין היה במתעסק בעלמא, הקומקום קיבל איזו מכה ונדלק בטעות, ואין בכך איסור.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ואם היה מיחם, שנכבה על ידישעון שבת ונדלק שנית אחרי הצהריים, כי שכחתי לנתק. מה יהיה הדין במקרה הזה? יהיה מותר לכבות?