לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חופשה לאיש צבא בתשעת הימים

שאלה:

שלום רב,
אני בן אדם נשוי וגם איש צבא, אני רואה את אשתי באמצע שבוע ובסופי שבוע.
קבענו תאריך לחופשה וזה יוצא שאנחנו נהיה בתוך תשעת הימים, השאלה היא- האם אנחנו נוהגים בסדר?כי אנחנו בקושי מתראים ותאריכים אחרים שבדקנו זה לא נוח (מטעמי צבא,אישות וכו').
אנחנו נהיה במקום שיש בריכה שחיה, ומתכננים לעשות גם קניות בקניונים, להסתובב בטיילת ולעשות אטרקציות שונות.

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה יש להבדיל בין דברים שמותרים מעיקר הדין אך לא מתאים לעשותם בימים אלו, כמו לטייל או לצאת למלון, לבין דברים שאסורים בימים אלו, כמו בריכה וכו' [לאשכנזים כל תשעת הימים ולספרדים בשבוע שחל בו תשעה באב], או קניות של דברים משמחים. ולכן גם אם נראה לך שיש צורך חיוני לעשות את הטיול דוקא בימים אלו, מה שמאוד לא מומלץ כאמור, על הדברים שאסור לעשות באותם ימים ודאי חובה לוותר.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה המהירה.
    אני ספרדי,אני לא נמצא בחופשה בשבוע שחל בו תשעה באב, אני נמצא שבוע לפני.
    בתאריכים כט' בתמוז ועד ד' באב.

  2. לא הבנתי,
    אני לא נמצא בחופשה בשבוע שחל בו תשעה באב.
    אני נמצא שבוע לפני, חלק מתשעת הימים.
    האם מבחינה הלכתית מותר לי או אסור?

  3. הכל בכפוף לדינים הנ"ל, אם אתה אשכנזי הרחיצה בימים אלו בברכה אסורה לך, לספרדי יש להקל, אם אתה שואל אותי אם מתאים לצאת לנופש, לא מתאים, אפשר להיות גם יחד בבית, אבל איסור אין.