צביעת פאה והלקוחה אינה מרוצה מהצבע

שאלה:

שלום וברכה. אשה מסרה את פאה שלה לאומן שהוא יחליף את צבעה. אחרי עבודת האומן המזמנת לא מרוצה מצבע שיצא. מה הדין אומר? האם אומן רשאי לדרוש לפחות את דמי החומר וכדו׳?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אם האומן צבע בצבע שעליו סיכמו והלקוחה חזרה בה אחרי שראתה את התוצאה הסופית זה  לא בעיה של האומן וחייבים לו את כל שכרו.

אולם אם סיכמו על צבע אחר או שהצבע  לקוי מאחר שאין כאן שום שבח כיון שהלקוחה טוענת שאין לה שום הנאה מהצביעה והפאה לא עומדת למכירה אין לאומן כלום