יחסי אישות ביום החופה

שאלה:

האם כלה שביום חופתה חשה אי נוחות גדולה לקיום יחסים מפני שלא הכירה ככ טוב את החתן קודם יכולה לבקש מהחתן לחכות לילה נוסף או יותר עמ שישהו יחד וינעמו אחד על השני או שעליה לחשוש להוצאת זרע לבטלה של החתן ?

תשובה:

שלום רב,

אכן יש חשש לאיסור מצד החתן ולא ראוי לעשות זאת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שבוע טוב.
    למה ? נכון שיש ביאת מצוה באותו לילה, אבל אם היא מרגישה אי נוחות, אז לא יקיימו את המצוה בשלמות. ובפרט שהרמ"א בהלכות נדה (נ"ל בסימן קצ"א) כתב לא לשחק בתינוקות, אבל כשיש צורך נפשי כזה נראה שניתן לקיים את ביאת המצוה יותר מאוחר. כנלע"ד ויקטור בוחניק רחובות.