חיובי הבעל כשגרושתו היגרה לחו"ל

שאלה:

זוג התגרשו בישראל, לאחר מכן האישה היגרה עם ילדיה לחו"ל ותובעת שבעלה ישלם עבור חינוך הילדים, שבחו"ל עולים הון רב. הבעל טוען שכיון שבארץ אין עלויות חינוך (חוק חינוך חובה) לכן הוא פטור מלשלם., ואדרבא שתחזור ארצה, ולא יהיו לה עלויות חינוך.
מי צודק ?

תשובה:

שלום רב

זו שאלה קצת מורכבת. מצד אחד ודאי שהבעל צודק היא יכולה לחזור ארצה לשלם הרבה פחות על לימודי הילדים. אולם מאידך, זכותה לחיות בחו"ל ואם טובת הילדים שהם ישארו אצלה הרי שהלימודים עולים יקר. מסברא נראה שאם הבעל מוכן ויכול לגדל את הילדים בעצמו, הוא יכול לומר לה שהוא מציע לה משמורת מלאה שלו, או שהיא תגור בארץ וכך זה לא יעלה לו כ"כ יקר. אולם אם הוא אינו מסוגל לגדל את הילדים, לכאורה הוא יאלץ לשלם את הלימודים היקרים. אבל כאמור כל זה מסברא.

בנוסף ראוי לדעת שהאישה אינה יכולה להגר לחו"ל עם הילדים ללא הסכמת הבעל שהרי זכותו וזכות הילדים שיהיו גם אצלו במסגרת הסדרי הראיה שנחתמו ביניהם. לכן תמיד הוא יוכל להתנות את הסכמתו בוויתור של האישה על גובה שכר הלימוד.