גניבת דעת במכירת מוצרים זהים באריזות שונות

שאלה:

בחברה שבה אני עובד משתמשים בחומרים מוכרים מאוד.בכדי שהלקוח לא ידע במה אנחנו משתמשים
אנחנו מחליפים אריזות וגם נותנים שם חדש למוצר
עם מדבקה חדשה על המוצר
1.האם עליי להעיר על כך?
2.האם הפגיעה היא גם בלקוח וגם יצרן החומרים?
נ.ב שלחתי כבר את השאלה ושגיתי בכתובת
תודה:אליהו

תשובה:

שלום רב,

לכאורה יש כאן בעיה של אונאה. שהרי אם אתם משתשים במוצר X שעלותו הוא כך וכך, ואתם מחליפים לו את האריזה מוכרים ביקר יותר, יש בעיה של אונאה. אולם אם אתם רוכשים כמות של מוצרים ומקבלים את זה בזול יותר, ואח"כ מחליפים אריזה ומוכרים במחיר האמיתי בשוק, נראה שאין כאן בעיה של אונאה.