פטור מהשבת אבידה במקום שתולים מודעה על השארת חפצים במקום

שאלה:

שלום רב,
בחדר במקווה תלוי פתק "שימי לב לחפצייך לפני שאת יוצאת מהחדר, המערכת אינה מתחייבת לאבדות".
רציתי לשאול מה התוקף ההלכתי של פתק כזה, האם הוא באמת פוטר ממצוות השבת אבידה, את העובדות במקווה או את הטובלות המשתמשות בחדר ומוצאות בה אבידה?
אם זו לא טירחה, אודה לתשובה המפרטת את הצדדים ההלכתיים, ולא רק שורה תחתונה.
בברכה ובתודה.

תשובה:

שלום רב,

בכל דבר ערך ברמה כזאת שאם בן אדם שוכח אותו במקווה הוא חוזר מיד לקחת אותו כשנודע לו מקומו, אין שום צד שהפתק יפטור מהשבת אבדה כיון שיש להניח שהאבדה נשארה שם כי הבעלים שכחו היכן הניחוה ואין דעת בעל האבדה לפטור את המוצא מהשבת אבדתו, ובדאי שאין בכוח הנהלת המקווה להכריחו להפקירו.

במקרה שלא מדובר בדבר ערך  כתב בשבט הלוי שאחרי שהם נשארים שם זמן רב יש לתלות באבדה מדעת  והביא ראיה ממש"כ בערוך השולחן לגבי מי שקיבל מכובסת בגדים לא שלו

ולכאורה יש מזה ראיה רק למקרה שיש לתלות שהבעלים ודאי יודע את מקום האבדה כמו בכובסת שהוא יודע שהבגד שלו נעלם אצלה או במגבות וכלי מרחץ ובגדים שנשארים במקווה שיש לתלות שהבעלים יודע שהם כנראה במקווה ויש ראיה שהוא מפקיר מזה שהוא לא בא לקחת אותם.

במקרה ונשארו שם כבר שנה  באבדות שדרך הבעלים לשים לב לאבדתם אז יש לתלות ביאוש

ולדעתי אם יש מקום במקווה ששם מניחים את כל האבדות אם מדובר בחפצים שהם לא בעלי ערך מיוחד ואין לחשוש שיגנבו משם מתקיים השבת אבדה.