נזק שנגרם כתוצאה מעבודה או בנייה של שכן

שאלה:

ברשותי קו בזק שהחוט שלו עובר מחוץ לקיר עקב אילוצים טכניים.
לפני תקופה שכן שהיה צריך לבצע עבודה בביתו, חתך את החוט באמצע ואח"כ חיבר בחזרה.
תקופה קצרה אחרי העבודה הפסיק הקו לעבוד וכשהגיע טכנאי בזק התברר שהחיבור התרופף במקום שחתכו את החוט והיה צריך לחברו שוב.
על ביקור הטכנאי גבו ממני כסף בגין ביקור סרק. האם יש מקום לחייב את השכן בעלות כיון שזה קרה בגלל שחתכו את החוט?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אפשר לחייב את השכן לחבר שוב את החוט, אבל לא על הביקור המיותר של טכנאי בזק, כיון שזה מוגדר כגרמא בעלמא.

מקורות:

בגרימת נזק עקב בנייה או שינויים ברכוש המשותף, יש דיינים שסוברים שעל דעת כן ניתנה רשות לעשות שינויים ברכוש המשותף שהבונה ישלם כל נזק שייגרם. אבל, במקרה זה החוט שעובר מחוץ לקיר ובאוויר הרכוש המשותף אינו דבר מקובל ולא נראה שיש סברא לחייב כל מי שהיה צריך לחתוך אותו.