ללוות בריבית מהבנקים, חברה בע"מ

שאלה:

שלום וברכה

האם מותר לקחת הלוואות מבנקים, האם אפשר לסמוך על ההיתר עיסקה הרגיל שיש להם, או האם בכלל צריך היתר עיסקה, בבנקים, שמעתי שהם עסק בע"מ, שאני לא יודע מה זה, אבל שמעתי שאין שם בעיות של ריבית.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מי שיש לו עסק או נכסים מותר לו להסתמך על ההיתר עיסקא. ועם זאת יש מקום להחמיר ולהימנע מללוות בריבית מהבנק.

ההיתר של חברה בע"מ נאמר רק לגבי אם הלווה הוא חברה בע"מ ולא כאשר המלווה הוא חברה בע"מ, כמו שמקרה של הלוואה מהבנק.

מקורות:

לעניין היתר עיסקא של הבנקים עיין כאןכאן, כאן וכאן בתשובה ובתגובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה

    ומה עם תשלום ארנונה לעיריה, הגיע לי תשלום ארנונה, והיה אפשרות לשלם בתשלומים,

    שלמתי ביזה, ואני רואה אחרי חודש שהם עשו את זה בקרדיט, זה אומר שאני מוסיף על כל תשלום כמה שקלים, אני חושב שהתשלום לחברת ויזה, מה אני עושה עכשיו.
    גם קניתי מוצר בתשלומים באיזה חנות בויזה, וראיתי שהם עשו את זה בקרדיט, וגובים עוד כמה שקלים כל חודש, כמו אצל העיריה, מה אני עושה.

  2. אם יש לך נכס או עסק, אתה רשאי להסתמך על ההיתר עיסקא של חברת האשראי. במקרה ומדובר בכרטיס אשראי בנקאית (עם מסגרת מהבנק) יש צדדים נוספים להקל.