לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כיבוד הורים או צום?

שאלה:

שלום רב
עד לםני שנתיים שלש אימי היתה אישה פעילה ובעלת חסד. לצערינו בשנים האחרונות חלה הידרדרות במצבה והיא אובחנה כבעלת דמנציה. זכרונה דועך והבילבול גדול.יש איתה בבית עובדת זרה ואנחנו בתורנויות באים מידי יום כמעט לבקרה. היום אחותי לא יכלה בגלל הצום שאלתי היא האים בגלל הבדידות שלה והיחס הקר והטכני שהיא מקבלת מהעובדת הזרה יכולתי הים ליסוע אליה ולשמחה בנוכחותי ובסיפורי תורה שהיא ככ אוהבת אבל ע"י זה לא הייתי צמה, אני בטוחה שעבר עליה יום שומם בלי שמישהו קרוב היה אצלה,והיא מצטערת מכך.
איך לנהוג?

תשובה

שלום וברכה

אין סיבה לחשוב שבגלל שתהיי אצלה לא תוכלי לצום… לא מדובר בעבודה פיזית קשה, יושבים יחד במזגן ומשוחחים מעט, את יכולה אפילו לנוח שם מעט, עצם השהות שלך משמחת אותה, גם בלי הרבה סיפורים, וזה בסדר גמור.

תזכו למצוות.