לתרומות לחץ כאן

הכשרת מחבת טפלון

שאלה:

טיגנתי אוכל בשרי במחבת . על הכירים עמדה מחבת טפלון חלבית והטיגון השפריץ לתוכה . האם צריך לזרוק את המחבת החלבית?או מה חעשות?

תשובה:

שלום רב

כיון שמשתמשים בה במעט מאוד שמן ראוי להחמיר שלא להכשיר אותה, כיון שהיא טעונה ליבון ולא ניתן לעשות זאת במחבת כזו, ויש שהקלו בזה במחבת שאינה בת יומה, כלומר שלא השתמשו בה לחלב ממש ב24 שעות האחרונות, ראה במקורות.

מקורות:

ראה בשו”ת אגרות משה (אבה”ע חלק ד’ סוף סי’ ז’) שכתב שאפשר להגעיל כלים העשויים מטפלון. אולם במחבת כתבו כמה פוסקים ראה יסודי ישורון ו קנב, מבית לוי ח”א עמ’ לד, ואורחות הבית לגר”מ שטרנבוך עמ’ צ (וכן הביאו בשם הגרי”ש אלישיב זצ”ל), שמכיון שאין רגילים להשתמש בו עם הרבה שמן אין מועיל לזה הגעלה, וליבון אינו שייך בזה מכיון שהחומר יתקלקל על ידי האש, ומכיון שאין בזה הפסד מרובה אין מקום להקל בזה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל