אשה מניקה בצום יז בתמוז

שאלה:

שלום רב,
האם אשה מניקה שהילדה שלה כבר בת שנתיים צריכה לצום בי"ז בתמוז?

תשובה:

שלום רב,

אישה מניקה יכולה להקל שלא לצום בי"ז בתמוז. אבל אם ההנקה היא חלקית מאוד, והילדה אוכלת בעיקר דברים אחרים, כמובן יש לצום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בדירשו סימן תקנון הערה מספר 2 הביאו בשם נחזור שאף הנקה אחת פוטרת מהצום ויש דעות שחלקית מאוד לא מועיל כפי שכתב כבודו אך הודגש שם השם האור לציון ועוד שאפילו אם רוב האוכל של התינוק הוא מוצקים ומעט הנקה פטורה, צריך לחדד ההלכה זו שאלה נפוצה ונפיצה מאוד