סטריפינג – דם נידות

שאלה:

עשו לאשתי סטריפינג (סוג של זירוז לידה בשבוע 41 המתבצע על ידי הכנסת אצבעות וסיבוב) בעקבות כך יצא לאשתי דם האם היא נידה?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי, דם זה הוא דם של רירית הרחם והוא דם נידות ממש.

לידה קלה ורוב נחת ושמחות!

הצטרף לדיון

12 תגובות

  1. מדוע הציטוט הראשון לא רלוונטי ? הוא רלוונטי להנחה שלך שדם מסטריפינג הוא דם מרירית הרחם (שלפי הרופאים שהובאו במאמר השני איננה נכונה) ומוכח משם שיכול להיות דם מכה גם ברירית הרחם וזה אינו מטמא.
    והסיוע הוא הוא עימיה ולא מטעמיה שכן אתה טענת שהבעיה זה הדימום מהרחם ולא פתיחת הקבר.
    ודווקא רוב הפוסקים (טהרת הבית. חזו"א יו"ד סי' פג, א-ב. חוט שני סי' קפח ס"ח בדעת השו"ע. ורמב"ם) שפתיחה הקבר היא מבפנים להוציא ולד או חתיכה ולא מבחוץ בהחדרת גוף זר.

  2. מה שטענתי הוא שהפעולה הזו מעודדת דם וסתי, בבדיקת פיפל אינני מכיר כזו סברא. ומה שהבאת בציטוט השני נכון שהחמירו מטעמים אחרים אבל למעשה אסרו, אז להלכה מדוע רצית להקל כנגד כל אותם פוסקים שהבאת?

  3. הטעם הוא שדימום המיידי לאחר סטריפינג מגיע כתוצאה "משפשוף של כלי דם על ידי הרופא תוך כדי ביצוע הפעולה"
    ולכן אינו דם שבא מפעילות רחמית כשלהיא (דם וסת) אלא דם מכה כתוצאה מפעולה מכאנית חיצונית וכן נידון כמו כל דם מכה.

  4. מקבול בידי לא כך, אבל זה לא משנה, כפי שציינת בהפנייה שלך גדולי הפוסקים אסרו בכל מקרה בגלל הבעיה של אין פתיחת הקבר בלא דם. תודה.