לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חנוכת חדר בתלמוד תורה לעילוי נשמת הנפטר

שאלה:

בס"ד,
האם יש מעלה לע"נ בקריאת כיתה קיימת בתלמוד תורה
ע"ש נפטר ( ע"י תלית שלט )?
האם עריכת סעודה לכבוד המאורע בהשתתפות המשפחה המורחבת נחשבת לסעודת מרעות שאסורה?
תודה

תשובה:

שלום רב

אין ספק שתרומה לתלמוד תורה גורם עילוי נשמה עצום לנפטר, השלט עצמו אין לו משמעות, והוא רק בא לכבוד, וגם זה חשוב מדין כיבוד אב, אבל לא זה מה שעושה את העילוי נשמה.

סעודה לכבוד המאורע, אם ענינה יהיה כבוד הנפטר ולכבודו, ויאמרו בה דברי שבח עליו יש להקל, מנהג הספרדים לעשות כאלו סעודות גם בתוך השבעה עצמה. אבל אם זו חגיגה של חנוכת הבית ודרך אגב מזכירים את הנפטר, זו כבר בעיה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא מדובר בתרומה עכשוית לת"ת
    אלא שהבעלים של הת"ת מקדיש חדר א' שלמדו שם גם עד היום. שמכאן ואילך התורה שתלמד בו תהיה לע"נ הנפטר.
    האם יש בכל מעלה לע"נ?