שבע ברכות בשנת האבל

שאלה:

שלום ברצוני לשאול את כבודו שאלה לגבי שנת אבלות.
לפני ארבעה חודשים אימי נפטרה . אחי שהוא חרדי מחתן את הבת שלו בתוך שנת האבל ואני בתור אחותו וגם אני בשנת האבל על אימי ז"ל החלטתי לעשות לזוג שבע ברכות בביתו של אבא שלנו . ולפי הבנתי אין להם כל כך אנשים שיעשו לזוג שבע ברכות . השאלה שלי האם מותר לי לעשות להם שבע ברכות ולהזמין את המשפחה ??? אודה לתשובה מהירה כי זה בשבוע הזה . תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה קשה להתיר, אולם מבחינת הנימוס מאוד מתבקש שאת תעשי זאת, ויחסר מאוד מבחינת השמחה והקשר ביניכם אם לא תעשי להם שמחה זו, יש להקל, אם את תשמשי בעיקר בהגשת האוכל והכנתו, ולא סתם תשבי עם החוגגים ביב השולחנות כל הערב.

מקורות:

ראה שולחן ערוך סי’ שצ”א ס”ג ברמ”א ובשערי תשובה שם, ובמהרשד”ם יו”ד סי’ ר”ב ובשו”ת מלמד להועיל יו”ד סי’ קמ”ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה . אז לפי מה שרשמת אני כן יכולה לעשות שבע ברכות . אך חשוב לי לומר ולהדגיש שגם שאר האחים שלי יבואו לסעודת שבע ברכות . זה מתקיים ביום רביעי הקרוב . איך עליהם להתנהג בערב זה ? חשוב לי להדגיש שאנחנו 7 אחים כולל אני ואחי שמחתן. תודה