פינוי חפצים מחצר הבניין

שאלה

קבלן הרחיב דירה והשאיר חומרי בניה בחצר ועזב את המקום בעקבות סכסוך שהיה לו עם בעל הדירה וכבר עברו שנה וחצי וניתק הקשר ולא ניתן להשיגו האם מותר לוועד הבית לפנות את החפצים בלא ידיעת הקבלן

תשובה

לפי מה שנפסק בסי' שיט שא"א לפנות חפצי אדם המונחים או שוהים ברשות אחר ללא הודעה לבעל החפצים א"כ צריך להודיע לקבלן על פינוי החפצים וכיון שא"א להודיעו צריך לפרסם אה הודעת הפינוי במקום מרכזי כגון לתלות מודעה בחדר מדרגות בכניסה לפחות שבועיים שבאם לא יפונו החפצים בתוך הזמן הזה הם יוצאו מהחצר ואמנם החומרי הבניין הוכנסו מתחלה ברשות אך ודאי לא הוכנסו ברשות ללא הגבלת זמן ועוד שוודאי התייאש הקבלן מהם שהרי אינם שמורים וכל א' יכול לקחתם משם ועוד שעבר זמן ארוך של שנה וחצי א"כ מותר לפנותם לאחר ההודעה הנ"ל

הרבנים המשיבים: רבני בית ההוראה