טבילה במקווה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.
אני אשה בת ששים ושתיים,ואיני מקבלת מחזור כבר 11שנים. בגיל 51 עברתי ניתוח כריתת רחם
לאחרונה אני חשה לא בטוב ,ומרגישה צורך מאוד עמוק לטבול במקווה .
שאלה : האם זה מחייב אותי לעשות בדיקה.שהריי אין לי רחם ואין לי דימום,מחכה לתשובה.תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אם אחרי הפעם האחרונה שראיתי דם טבלת, אין צורך לטבול שוב, הניתוח אף הוא אינו מחייב טבילה, אבל אם את חשה צורך לטבול, תוכלי לעשות זאת ללא ברכה, אין איסור בטבילה..

בשורות טובות ורפואה שלמה.