עדים שיש להם מכשירים שאינם מסוננים

שאלה:

שלום רב
ברצוני לשאול בדבר פסק הלכה שיצא בתקופתינו תחת ידם של כמה מגדולי ישראל בעניין מי שמחזיק טלפון לא מסונן שהוא פסול לעדות ואבקש לדעת מה הטעם בדבר כי לאחר לימוד סי לד בחומ לא מצאתי סיבה לפסול
עוד אשאל גבי מי שיש ברשותו מחשב נייד שיכול לקלוט רשתות חיצוניות האם הוא בגדר שפסול לעדות

תשובה:

שלום רב,

אדם שמחזיר בקשותו מכשיר שאינו מסונן ויש לו היכולת לגלוש לכל מקום שאינו מפוקח, למרות שהוא יודע שהרבנים מתריעים שוב ושוב על הנושא ועדיין זה לא מזיז לו, בהחלט יש בו חוסר יראת שמים. נכון, בסימן לד הפסול שלו לא מופיע, כך גם לענ"ד. אני רואה יותר את המודעות והמכתבים הנ"ל יותר כהרתעה, כאמירה נחרצת כדי שיבינו היטב את המשמעות, ולאו דווקא בהקשר האמיתי שנכתב בו. אם כי שמעתי שלאחרונה עדי הגיטין של בית הדין הרבני בירושלים קיבלו הוראה להחליף את המכשירים בלתי מפוקחים שיש להם, אחרת הם לא יוכלו לשמש כעדי גיטין של בית הדין.