נתינת מעשר כספים להורים על מנת לסייע בידם לשלם חובות שלקחו כדי לחתן הילדים

שאלה:

שאלה בענין זו צעיר שההורים לקחו על עצמם משכנתא גבוהה כדי לרכוש דירה עבור הזוג. המצב של ההורים הוא ב"ה בסדר, זאת אומרת הם מרוויחים מספיק עבור החיי יום יום שלהם, אבל לא מעבר לזה [בגלל חובות של נשואים של ילדים קודמים אין להם אפשרות לחסוך]. עבור תשלום המשכנתא אין להם מספיק כסף. השאלה אם מותר [אולי זו חובה] לזוג צעיר זה לתת את מעשר הכספים שלהם להורים על מנת לסייעם, כדין נתינת צדקה לעניים קרובים שהם קודמים על עניים אחרים. ואם כן, האם לתת להם את כל המעשר.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ברור שאם ההורים מתקשים לשלם את המשכנתא יש לילדים לעזור להם ממעשר כספים, ואף יותר מכך אם יוכלו, סוף סוף נראה שאת הדירה הם אלו שקיבלו… כמובן הכל בתנאי שאין להם כסף למשכנתא, שאם לא כן חובה לעזור, אבל לא מעשר כספים.