מה עדיף: מסירת שיעור תורה או סדנת זוגיות?

שאלה:

שלום כבוד הרב.
ב"ה זכיתי בחסדי ה' לקבל הזדמנות להעביר שיעורי תורה בבית כנסת מסויימת, אך האפשרות היחידה היא להעביר רק בימי ראשון בערב. אולם בימי ראשון, יש סדנת זוגיות בה החלטנו אשתי ואני ללכת והיא נמשכת כשלושה שבועות. זאת אומרת ששלושה שיעורים לא אוכל להעביר, והיא מתחילה כעוד שבועיים. והיא גם בערב על השעות של השיעור תורה. עדיין לא התחלתי להעביר שיעורים, אציין כי אשתי ואני בשנה הראשונה לנישואים, וזקוקים להכוונה, כיצד עלינו לנהוג?

תשובה:

שלום רב,

אכן סדנת זוגיות זה דבר חשוב ומועיל מאד. אבל אני בטוח שבמאמץ מסויים תוכל לאתר סדנה אחרת דומה פחות או יותר לזו הקיימת כעת, אולי בזמן אחר אולי תצטרך להמתין מעט. אבל חשוב שתדע שתלמוד תורה דרבים אין דבר חשוב יותר מזה, לכן, אם יש לך אפשרות לשלוח מישהו אחר שימסור את השיעור, אתה יכול ללכת לסדנה הזו. אולם אם אין לך אפשרות אחרת וכך יתטבל השיעור, ודאי שעדיף למסור את השיעור, ואח"כ למצוא סדנה אחרת.

שיהיה לכם הרבה הצלחה וזוגיות פורה לאורך ימים ושנים!