קנה שקית עוגיות והמשקל אינו נכון

קנה שקת עוגיות וכתוב על השקית משקל השקית 200 גר' ושקל בבית וגילה שהמשקל 600 גר' האם מותר לאכול מכך

תשובה

מותר לאכול כיון שהקנין התבצע כראוי והכסף שצריך לשלם יותר הוא נהפך לחוב ,אלא שצריך להודיע ליצרן, ואם מי שמרים את הטלפון במפעל היצרן אומר שזה בסדר אפשר לסמוך על כך ואין לחשוש שאינו הבעלים מפני שאם נתנו לו רשות לענות א"כ סמכו עליו והרשוהו לאשר וזה מספיק

הרבנים המשיבים:הרב יצחק מרקובסקי והרב יצחק שובקס