חשבונות קבורה ר"ל, כיצד עניים משלמים

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: ילמדנו רבינו גבי מי שלא עשיר ור"ל מת להם אב או אם ואין בידם יכולת לשלם כל החשבון של קבורה וכו' ורק יש להם הדירה שגרים האם יש להם למכור ולגור בדירה יותר קטנה ולא יצרכו לבריות ולא יחפשו עזרה במוסדות צדקה או אין צורך למכור הבית ויחפשו עזרה?

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית חשוב לדעת, שדמי הקבורה משלמים מהירושה, כלומר אם נשאר משהו מההורים, הדבר הראשון שעושים בכסף הזה זו הקבורה. ובכל מקרה אין למכור את הדירה, אדם עני שמת לו קרוב, צרכיו על קופת הקהל.

בהצלחה.