אכילת בשר ביום הטבילה מפני הבושה

שאלה:

שלום רב
אשה המתארחת אצל חמותה ביום חול רגיל, ונזכרה שבלילה צריכה לטבול, וחמותה הכינה סעודה בשרית, והמנה העיקרית היא בשר, או בשר עוף, האם יכולה לאכול, כיון שאם לא תאכל ישימו לב ותתבייש.
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

אם אכן זה יהיה ניכר ביותר אפשר להקל ולאכול. מדובר במנהג בעלמא, שאמנם הובא כבר ברמ"א, אבל כיון שהקלו בו בסעודת מצוה, ואפילו סעודה שאינה מחוייבת בה כמו סעודת ברית מילה, הורו גדולי הוראה שאם אין שם דגים אפשר לאכול בשר, ראה פתחי מגדים בענין זה, יש להקל גם מחמת הבושה, ובפט שיש גם ענין להצניע את יום הטבילה כמובא בספרים, אבל אם יש בשר טחון יש להעדיפו.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1