לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צומות לפני הבר מצוה

שאלה:

אחותי נולדה בצום גדליה היא עוד מעט חוגגת בת מצווה האם הצום השלישי שלה הוא צום גדליה או שהוא לא נחשב?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שאת מתכוונת שהיא צריכה לצום שלוש צומות לפני בת המצוה, למעשה המנהג שילדים ובודאי בנות לא צמים לפני בר המצוה או בת המצוה את הצומות הקלים, ובכלל זאת שבעה עשר בתמוז, ואין כל מקור הלכתי מבוסס לענין של השלוש צומות, כך שגם בתשעה באב אם תרגיש שקשה לה היא יכולה לאכול בחצות היום. בצום גדליה כמובן תצום כיון שהיא נעשית גדולה.

תמיד שמחות.