כתם ישן על מזרון מתחת לסדין

שאלה:

שלום הרב, על גבי המזרון (לא הסדין) ראיתי כתם כלשהו גדול מגריס, הכתם נראה דהוי והוא אולי נוטה לאדום, לא בטוח, אולי הוא חום, בכל אופן ייתכן שזה הפרשה אחרת שהרטיבה והתייבשה על המזרון ויצרה גוון כזה, וגם זה התייבש על המזרון אז אולי זה גם משהו ישן.
האם במידה ויש ספק לגבי כתם אם הוא ישן או מהתרוקה האחרונה בה היינו מותרים, אפשר להקל בו?

תשובה:

שלום רב

יש להקל, זה נשמע ישן ולא אדום, ובטח היה סדין מעל, כך שאם היה כתם הייתם רואים אותו על הסדין. כמו כן בשו"ע סי' קצ סעי' מד מבואר שבגד שלבשה גם בימי נדתה ונמצא בו כתם תולים את הכתם בימי הנידה, כמו כן מן הסתם המזרן שלכם אינו לבן, ובאופן כללי כבר כתבתי לך אתמול, שלמען השלווה האישית שלך תשאיר את הבירור בעניני נידה לאשתך.

בהצלחה רבה מאוד.