חולה שאין בו סכנה – קריאה למטפל באמצעות פעמון בשבת

שאלה:

שלום

אישה מבוגרת שעברה אירוע מוחי, ונזקקת לעזרה בפעולות הבסיסיות, כולל הליכה לשירותים.
נמצאת איתה עובדת זרה, ובלילה המטפלת הזרה ישנה בחדר משלה. וכשהאישה צריכה ללכת לשירותים או כל דבר אחר, היא מצלצלת לה בפעמון, והמטפלת באה לעזרתה.
מה עושים בשבת? מה האפשרויות?

תודה

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בפעמון שאינו חשמלי זה מותר לצורך חולה, אבל בפעמון חשמלי יש להמנע מלהשתמש, אא"כ ברור שלא נדלקת כל נורה מחמתו, ואין ברירה אחרת, ותעשה זאת כלאחר יד בשינוי, במרפק או בגב היד.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק מ סעי' כג. טעמו שבשני אופנים אלו מדובר באיסורי דרבנן שהותרו לצורך חולה שאין בו סכנה כשאין אפשרות אחרת.