התרת נדר שלא לכבס לבעל

שאלה:

שלום,
אשמח לעזרתכם והכוונתכם להתרת נדר.
בשעת כעס וריב עם בעלי אמרתי לו שאני נודרת נדר שלא אעשה לו כביסה
אשמח להתיר את הנדר בבקשה. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שאחד מהדברים שאשה חייבת לעשות לבעלה הוא כביסה, כמבואר במשנה בכתובות נט ע"ב, לכאורה נדר כזה כלל לא חל, כיון שאין כח ביד הנדר להפקיע את השיעבוד, אבל כיון שיש מחלוקת אם קונמות מפקיעים מידי שיעבוד או לא, יש לעשות התרה אצל רב בית הכנסת. כמו כן הבעל יכול היה להפר את הנדר ביום שמעו, אבל אני מניח שהזמן הזה כבר עבר…