ביטול גט בגין חיים משותפים שהמשיכו לאחר הגירושין

שאלה:

מה דינו של גט שניתן ובני הזוג המשיכו להתגורר כרגיל תחת קורת גג אחת בחסות פסק דין של ביה"ד הרבני בו נכתב במפורש "הבעל לא יעזוב את הבית".
האשה ביקשה לבטל את הגט, הבעל סרב.
השאלה היא : האם דין גט זה להתבטל ?

תשובה:

שלום רב,

למען האמת לא כ"כ הבנתי את הסיטואציה. בני הזוג התגרשו, אסור להם לחיות ביחד באותה הדירה. העובדה שכך נכתב בפסק הדין אינה משנה את ההלכה, יתכן שהאישה היא זו שהיתה זקוקה להתפנות מהדירה. ובכל אופן, אם הם המשיכו את חייהם המשותפים ביחד הגט לא בטל לעולם, אלא שבהחלט יתכן שהאישה זקוקה לגט נוסף, ואולי גם ניתן לכוף את הבעל לתת גט נוסף, אבל הגט הקודם נשאר בעינו.

תסבירו יותר את הסיטואציה ומה המטרה של הטיעון לביטול הגט כדי שאוכל לסייע באופן פרטני יותר.