אוטו גלידה שמפעיל מוזיקה ברחוב בעוצמה רבה בשעות המנוחה

שאלה:

שלום וברכה
בשכונתנו רחוב סורוצקין בירושלים. עובר כל ערב שבת ויו"ט אוטו גלידה בין השעות 2.5 בצהריים בערך לבין 6.5 בערך, וכשהוא מגיע הוא מסתובב בשכונה ומפעיל מוזיקה צורמנית מאוד שמפריעה לי מאוד. לאחר הסיבוב הוא נעמד מתחת לחלון ביתי כחצי שעה בערך עם המוזיקה. (אין בין זה לבין מוזיקה דבר, רק אין לי מילה אחרת כרגע לדבר הנוראי והצורמני הזה). ומפעיל ומכבה אותה מידי פעם עד ששוב יוצא ונוסע עם המוזיקה מופעלת.
אני מציין שהמוזיקה הזו היא בווליום גבוה מאוד. אם אני או מבני משפחתי הולכים לנוח אנחנו מתערוררים כשהוא מגיע. והדבר הזה ממש מפריע ממש ממש.
שאלתי אם אני יכול למשטרה או שצריך קודם דין תורה. ואם כן אם אפשר לעשות אצלכם.

תודה רבה
וישר כח גדול

תשובה:

שלום רב,

אתה צריך לפנות לבית הדין להתלונן עליו ולא לפנות למשטרה (אגב, אני לא בטוח שהם יתייחסו לזה). ובכל מקרה יתכן שלא ברור שמצד ההלכה ניתן למנוע ממנו לעשות רעש – זה לא ברור כלל.