האם מותר לעלות לקבר בכל חודש?

שאלה:

בעלי נפטר ב כט (היה נר חמישי בשנת 2015) מאז ועד היום שנה ושישה חודשים אני עולה לקבר בכל כט בחודש (ערב חודש במקרה)… אמרו לי שאסור ואני מזיקה לנשמה,, האם נכון הדבר, האם אסור לי לעלות כל ערב חודש? (כט יום פטירתו בחודש כסלו)מאוד קשה זו הייתה אהבה גדולה….

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לעלות לקבר בערב ראש חודש, ואדרבה התפילות שם מועילות לנפטר, רק בשנה הראשונה לא עולים מלבד התאריכים הנקובים.

שלא תדעי צער ויהיו תמיד רק שמחות ובשורות טובות.

והכי חשוב לזכור לעשות דברים לעילוי נשמתו, כמו חיזוק במצוות, צדקה ותהילים, זה הקשר האמיתי עם נשמתו.