לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מתקן מים קרים בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב.
מתקן מים שכאשר לוחצים על להוצאת מים, יש רעש ויוצאים מים קרים, ואין לו מצב שבת, האם מותר להשתמש בו בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את המתקן הספציפי הזה, אבל בהחלט יש לחשוש שהכנסת המים החמים למתקן [הוצאת מים כרוכה מידית בהכנסת אחרים] מפעילה את הטרמוסטט והדבר אסור בשבת. במקרה שיש שם מיכל גדול ולא תמיד זה גורם בהכרח להפעלה אין איסור, אבל צריך להכיר את המתקן כדי לקבוע זו, ומכך שאתה שומע רעש אני למד שכל שימוש במתקן זה גורם להפעלה מידית, כמו בתמי 4 למשל שהשימוש בו בשבת אסור.