יארצייט שחל בשבת – לעלות למפטיר בשבת הקודמת

שאלה:

כשסוף שנת האבלות על הורה יוצא בשבת. האם בשבת הקודמת צריך לעבור לפני העמוד ולקבל מפטיר? כמו בכל ייארצייט או שמא בשנה הראשונה זה שונה?
וכן בשבת היארצייט עצמו בשנה הראשונה האם הדינים כמו בכל יארצייט לגבי קדישים ולעלות לעמוד או שמא גם כאן בשנה הראשונה המנהג שונה?

תשובה:

שלום רב

אין הבדל בין השנה הראשונה לשנים הבאות, וראוי לעלות למפטיר בשבת הקודמת [למרות שהיארצייט חל בשבת ולא באמצע השבוע, ראה נשמת כל חי יו"ד סי' עב, וראה פני ברוך סי' לט סעי' א בשם עוד אחרונים]. אגב, בשנה הראשונה מסתבר שיש להקפיד עוד יותר, שהרי בכל השבתות בשנה הראשונה יש ענין לעלות למפטיר במידת האפשר.

גם דיני היארצייט עצמו כרגיל, לעבור לפני התיבה והקדיש וכו'.

בשורות טובות.