האם אני זקוקה לגט נוסף? האם הילד מבעלי השני כשר?

שאלה:

שלום רב,
זה מספר ימים שאני פשוט לא מוצאת את עצמי!!
הייתי עם בעלי הנוכחי ופגשנו חבר שלו שהתחתן בשנית.
ואז בעלי סיפר לי שהיו צריכים להתגרש מס פעמין
שאלתי מדוע???
ומתוך הדברים הבנתי שזוג גרוש שמקיים יחסים צריך גט לחומרא.
ומאז אני לא ישנה בלילה!!
לפני כ 4 וחצי שנים התגרשתי ומנישואין קודמים יש לנו ילדה קטנה.
כשנתיים אחר הגירושין נפלתי לצערי וקיימתי יחסים עם הגרוש שלי ללא מקווה וללא שום קוונה לחזור!!!
מממש טעות ענקית שבלי קשר התחרטתי עלזה.
היום אני נשואה באושר לבעל מקסים שדואג לי ולבתי ויש לנו ילד משותף.
אני לא מוצאת את נפשי שחס וחלילה בני הדיק הקטן ממזר.
למה לא מדברים עלזה ברבנות כשבאים זוג גרוש להתחתן נישואין שניים.
אשמח שהרב יחזיר לי תשובה ויוכל להרגיע את נפשי

תשובה:

שלום רב,

דבר ראשון עד כמה שידוע לי וכך גם ראיתי עשרות פעמים מודיעים לבני הזוג שבכך מסיימים דרכם, ואסור להם לקיים קשר ביניהם, אחרת יתכן שצריך גט נוסף.

לעצם הענין, לגבי הבן את יכולה להיות רגועה הוא כשר ואין בו חשש ממזרות. וזאת וכמה סיבות השייכות הסיטואציה הנוכחית.

גם לגבי עצמך ככל הנראה שאינך זקוקה לגט נוסף. אבל צריכים גם לזכור שהנושא הוא לא רק שאסור לקיים יחסי אישות עם הגרוש לאחר הגירושין. אלא הנתק חייב להיות מוחלט כפי שקבעו חז"ל ומבואר בשו"ע סי' קיט, שאסור לקיים כל קשר או מפגש עם הגרוש, בדיוק מהסיבה הזו, כדי שלא להגיע למצבים אלו שחוזרים על עצמם בהרבה גרושים.