איזה קרובים פסולים לעדות על הקידושין

שאלה:

אחות אם אם של הכלה ויש לאם אם בן – מותר להיות עד?

בעל אחות אם הכלה שיש לו בן בן ?

תשובה:

שלום רב,

א. בנה של אחות של סבתא של הכלה הוא בעצם בן דוד של אם הכלה, מעיקר הדין הוא כשר לעדות – שני בשלישי. (בנוסף יש לדעת שיש אומרים ששיטת הרמב"ם שפסול קרובה מחמת האם הוא מדרבנן. ראה רמב"ם עדות פי"ג ה"א, וראה עוד בש"ך סי' לג סק"א שלכו"ע הוא פסול דאורייתא). אולם יש שנהגו שלא לקחת עדים אפילו קרובים רחוקים לעדות קידושין. (כשם שבגיטין נזהרים בזה כמש"כ בסדר הגט).

ב. נכד של דודה של הכלה גם הוא מעיקר הדין כשר לעדות. שהרי אביו הוא שני בשני לכלה עצמה, ובנו הוא שלישי בשני. ראה כל זה בסי' לג.